قهوه

قَهوه نام نوعی نوشیدنی رایج است که از دانه‌های بو داده شده گیاه قهوه به دست می‌آید.

گیاه قهوه - سفیدها گل قهوه هستند و دانه سبز میوه های آن که بعد به رنگ قرمز در آیند.

گیاه قهوه (به انگلیسیCoffeaسرده‌ای است از گیاهان گلدار از خانوادهٔ روناسیان که در نواحی گرمسیری رشد می‌کند. بلندی آن بین ۳ تا ۱۰ متر است و ۳ تا ۵ سال پس از کاشته شدن محصول می‌دهد. گل‌های سفیدرنگ و خوشبوی قهوه بسیار به گل یاسمین شباهت دارند. میوه‌های قهوه تخم‌مرغی‌شکل‌اند و به صورت خوشه‌آویزان می‌شوند. هر درخت قهوه حدود ۲۰۰۰ میوه می‌دهد. بین ۶ تا ۹ ماه زمان لازم است تا میوهٔ قهوه از رنگ سبز به زرد و بعد قرمز یا بنفش بدل شود و کاملاً برسد. میوهٔ رسیدهٔ قهوه را با دست می‌چینند، می‌شویند و معمولاً در نور خورشید خشک می‌کنند. برای حفظ یکدستی محصول، معمولاً میوه‌ها را بر اساس وزن و اندازه جدا و بسته‌بندی می‌کنند. میوهٔ برشته و ساییده شده همان چیزی‌ست که به عنوان قهوهشناخته می‌شود. از هر درخت قهوه تقریباً نیم کیلو قهوه برشته به دست می‌آید. دانه‌های قهوه را در جای خشک و خنک نگهداری می‌کنند.

arabica coffe1این گیلاس‌ها در حدود هشت ماه بعد از ظاهر شدن گل داده و با تغییر رنگ از سبز به قرمز رسیده می‌شوند و این زمانی است که محصول باید برداشت شود. میوه قهوه معمولا حاوی دو عدد دانه قهوه است که از یک طرف محدب و از طرف دیگر صاف می‌باشند و در امتداد طولی دانه یک شیار دیده می‌شود.هر یک از دانه‌ها از یک پوست نازک و سفید پوشیده شده و هر دو دانه که در یک میوه قرار دارند از یک ماده نرم گوشتی شیرینی احاطه شده‌اند که روی آن را نیز یک غشای نازک به رنگ قرمز تیره پوشانیده است که همان غشای خارجی قرمز تیره میوه می‌باشد. اما ۵ تا ۱۰ درصد میوه‌های یک درخت فقط یک دانه در خود دارند. ( سایت کافی پرس

قسمتهاس مختلف گیلاس قهوه

قسمتهاس مختلف گیلاس قهوه

Arabica - Robusta

Arabica - Robusta

انواع قهوه  :  مرغوب‌ترین قهوه که طعم و بویی منحصربه‌فرد دارد از بوته‌ای به نام Arabica به دست می‌آید که قدیمی‌ترین نوع قهوه‌است و در ارتفاع ۴۰۰۰ تا ۶۰۰۰ متر بالاتر از سطح دریا رشد می‌کند. حدود ۷۵ ٪ از کل قهوه‌ای که در جهان کشت می‌شود Arabica است. قدیمی‌ترین نوع قهوه Arabica موکا و جاوه هستند که امروزه نامی شناخته‌شده محسوب می‌شوند. نوع دیگری از قهوه Robusta نام دارد که در بلندی ۲۵۰۰ پایی رشد می‌کند و بیشتر از Arabica تحمل سرما را دارد. میزان کافئین Robusta دو برابر Arabica است، اگرچه بو و طعم آن در رده پایین‌تری قرار دارد و ارزان‌تر است. Robusta حدود ۲۵ ٪ از کشت قهوه جهان را تشکیل می‌دهد. نوع مرغوب آن هم برای تهیه اسپرسو به کار می‌رود. نوع دیگری از قهوه که در آفریقای غربی می‌روید Liberica نام دارد که درصد بسیار اندکی از دانه‌های قهوه از این نوع هستند.

مدت زمان بو دادن قهوه : ۱. ۷ دقیقه: بو دادن ملایم: (AMERICAN ROAST) - ۲. ۹ الی ۱۱ دقیقه: بو دادن متوسط: (CITY ROAST) - ۳. ۱۱ الی ۱۳ دقیقه: بو دادن تا حد تیره: (FRENCH ROAST)- ۴. ۱۴دقیقه: تیره ترین حالت:(ESPRESSO ROAST)

BeanRoasts

سیر مراحل بودن دادن قهوه - از قهوه سبز بو داده نشده تا قهوه سوخته

بزرگترین کشورهای تولید کننده قهوه در جهان :

جمع :

1)  برزیل           54,500
2)  ویتنام          18,725
3)  کلمبیا          9,500
4)  اندونزی         9,325
5)  هند             5,100
6)  اتیوپی          4,400
7)  هندوراس          4,000
8)  پرو              4,000
9)  گواتمالا         3,910
10) مکزیک            3,700

 مدل ARABICA BEANS:

1)  برزیل           41,800
2)  کلمبیا           9,500
3)  اتیوپی           4,400
4)  هندوراس          4,000
5)  پرو              4,000
6)  گواتمالا          3,900
7)  مکزیک            3,500
8)  نیکاراگوئه       2,000
9)  السالوادور       1,700
10) پوستوریکا        1,575

مدل ROBUSTA BEANS :

1)  ویتنام          18,150
2)  برزیل           12,700
3)  اندونزی         7,950
4)  هند             3,600
5)  ساحل عاج        2,100
6)  اوگاندا         1,900
7)  مالزی           1,000
8)  تایلند            900
9)  کامرون            525
10) توگو              525

در جدول زیر شما می توانید شماره تعرفه گمرکی قهوه در انواع و خصوصیات مختلف را ببینید. 


شماره تعرفه H.S CODEتوضیح و شرح کالاحقوق ورودی Import Dutyارزش افزوده و عوارض دیگرملاحظات Remarkکد کشور دارنده
تعرفه ترجیحی
Preferential
Tariff
Description
0901قهوه، حتی بوداده یا کافئین گرفته شده؛ غلاف و پوست قهوه؛ بدل قهوه حاوی قهوه، صرف نظر از میزان
نسبی قهوه در مخلوط.
Coffee, whether or not roasted or
decaffeinated; coffee husks and skins;
coffee substitutes containing coffee in
any proportion.
-قهوه، بو نداده:- Coffee, not roasted:
090111- - کافئین نگرفته:- - Not decaffeinated
09011110- - - در بسته بندی آماده برای خرده فروشی2286- - - In retail packings
09011120- - - به صورت کوبیده در بسته بندی غیر خرده
فروشی
886- - - In ground form and non-retail packing
09011190- - - سایر4به استثنای انواع کوبیده شده ، خرد شده پودر شده6- - - Other
090112- - کافئین گرفته:- - Decaffeinated
09011210- - - دربسته بندی آماده برای خرده فروشی328- - - In retail packings
09011220- - - به صورت کوبیده در بسته بندی غیر
خرده فروشی
108- - - In ground form and non-retail
packings
09011290- - - سایر88- - - Other
- قهوه، بو داده:- Coffee roasted:
090121- - کافئین نگرفته:- - Not decaffeinated
09012110- - - در بسته بندی آماده برای خرده فروشی3286- - - In retail packings
09012120 به صورت کوبیده در بسته بندی غیر خرده فروشی1086- - - In ground form and non-retail
packing
09012190- - - سایر886- - - Other
090122- - کافئین گرفته:- - Decaffeinated
09012110- - - در بسته بندی آماده برای خرده فروشی3286- - - In retail packings
09012120- - - به صورت کوبیده در بسته بندی غیر خرده فروشی1086- - - In ground form and non-retail
packings
09012190- - - سایر886- - - Other
090122- - کافئین گرفته:- - Decaffeinated
09012210- - - در بسته بندی آماده برای خرده فروشی328- - - In retail packings
09012220- - - به صورت کوبیده در بسته بندی غیر
خرده فروشی
108- - - In ground form and non-retail
packings
09012290- - - سایر88- - - Other
090190- سایر:- Other
09019010- - - در بسته بندی آماده برای خرده فروشی328- - - In retail packings
09019020 - - - به صورت کوبیده در بسته بندی غیر
خرده فروشی
108- - - In ground form and non-retail
packings
09019090- - - سایر158- - - Other

1 thought on “قهوه

دیدگاه‌ها غیرفعال هستند.